Σας καλωσορίζουμε στο blog του Σχολείου μας.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η σωτηρία ενός λύκου

Κάθε ζώο που βρίσκεται σε κίνδυνο αξίζει την ανθρώπινη προσοχή και συμπόνια. Και φυσικά οι λύκοι δεν μπορούν να αποτελούν την εξαίρεση.

Στις 9 Ιανουαρίου του 2012, άνθρωποι της οργάνωσης Ricerca Fauna Esotica e Selvatica – Monte Adone, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο του την προστασία και έρευνα των τραυματισμένων άγριων ζώων της Ιταλικής υπαίθρου, εντόπισαν έναν σοβαρά τραυματισμένο λύκο παγιδευμένο στα παγωμένα νερά ενός ποταμού. Τον τράβηξαν με κόπο από το ποτάμι αλλά με την πρώτη ματιά διαπίστωσαν ότι η κατάσταση του ήταν δραματική. Ήταν σαφώς υποσιτισμένος, έπασχε από σοβαρή υποθερμία και τα πίσω του άκρα είχαν παραλύσει. Το χειρότερο.. μόλις τον έβγαλαν από το νερό η καρδιά του λύκου σταμάτησε να χτυπάει. Ο λύκος είχε σταματήσει να αναπνέει. Ωστόσο, οι διασώστες αρνήθηκαν να τα παραιτήσουν. Πάλεψαν σκληρά για να σώσουν το ζώο και έπειτα από μερικά λεπτά αγωνίας, ο λύκος άρχισε να αναπνέει ξανά.
Ο λύκος μεταφέρθηκε στο ιατρείο και ο κτηνίατρος ξεκίνησε να τον εξετάζει. Τότε ήρθε η σοκαριστική αποκάλυψη. Ο γιατρός βρήκε στο σώμα του 35 μολύβδινα σφαιρίδια γεγονός που σήμαινε ότι ο λύκος είχε πυροβοληθεί από κάποιον ή κάποιους, ξανά και ξανά.

Ωστόσο, έπειτα από δύο εβδομάδες εικοσιτετράωρης εντατικής θεραπείας, ο λύκος ως εκ θαύματος ήταν σε θέση να περπατήσει ξανά. Είναι υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν ένα ζώο που έχει ανάγκη! 

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: http://expresstime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα, χωρίς να προσβάλλετε.