Σας καλωσορίζουμε στο blog του Σχολείου μας.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ανθρωπισμός ...στην πράξη

Προτού διαβάσουμε το δημοσιευμένο κείμενο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας που ανακοινοποιώ πιο κάτω, θα ήθελα να δώσω κι εγώ συγχαρητήρια για την ανθρώπινη και ταυτόχρονα επαγγελματική στάση του κ. Φραγκή και του κ. Ιατρού. Ενημερώθηκα άμεσα για την αντιμετώπιση αυτή και πιστεύω ότι είναι άκρως ελπιδοφόρα και τιμητική όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά γενικότερα για την ελληνική κοινωνία. Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου, θα ήθελα να αναφέρω ότι άλλη μία γιατρός της Κ. Αχαΐας πριν λίγους μήνες είχε δείξει ανάλογο ενδιαφέρον και κράτησε την ίδια ανθρώπινη και επαγγελματική στάση σε άλλες περιπτώσεις. Αναφέρομαι στην κ. Λουγκάνη Ειρήνη. Εννοείται ότι για άλλη μια φορά αξίζουν συγχαρητήρια οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που τιμούν το επάγγελμά μας. Ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο πως ταυτίζω τους όρους ανθρώπινη και επαγγελματική στάση γιατί ο χώρος μας ανήκει στις ανθρωπιστικές επιστήμες. ΑΞΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. 
Σας ευχαριστούμε. Μανώλης Πομώνης. Διευθυντής του 2ου Δ.Σ. Κάτω Αχαΐας


"ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για μια πράξη ανθρωπιάς που μας συγκίνησε όλους. 
Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου μας, είχαν αντιληφθεί εδώ και πολύ καιρό ότι ένα παιδί του σχολείου μας, αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης. Κανείς βέβαια δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση του παιδιού. Οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες του περιβάλλοντος του παιδιού, και υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για παιδί με αναπηρία, δεν του επέτρεπαν να έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
Η εκπαιδευτικός του παιδιού, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου μας και την Κοινωνική Λειτουργό, με ευαισθησία και αγάπη επικοινώνησαν με το περιβάλλον του παιδιού και επισκέφθηκαν τον κο. Απόστολο Φραγκή, γνωστό Χειρούργο Οφθαλμίατρο της Κάτω Αχαΐας, ο οποίος έδειξε μεγάλη ευαισθησία για το θέμα κι εξέτασε το παιδί αφιλοκερδώς. Δυστυχώς όμως, διαπίστωσε σοβαρότατα προβλήματα όρασης , τα οποία οδηγούν ακόμη και σε ολική τύφλωση. 
Αμέσως ο κος Φραγκής επικοινώνησε με το γνωστό κατάστημα Optica Line Πλέγας, στην Κάτω Αχαΐα και τους ενημέρωσε για την σοβαρότητα και την αμεσότητα του προβλήματος . Με μεγάλη ευαισθησία, ο κος Νικόλαος Ιατρού δέχθηκε στο κατάστημα το μικρό παιδί και τις συνοδούς του και προσέφερε δωρεάν τα γυαλιά όρασης, τα οποία θα βελτιώσουν την όραση του παιδιού, και θα επιτρέψουν σε αυτό το παιδί να δει επιτέλους τον κόσμο γύρω του λίγο καλύτερα.
Η συγκίνηση όλων μεγάλη και τα λόγια πολύ μικρά για να περιγράψουν τα συναισθήματα. 
«Οι εκπαιδευτικοί , το προσωπικό, οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας θέλουν να ευχαριστήσουν τον κο Απόστολο Φραγκή Χειρούργο Οφθαλμίατρο και τον κο Νικόλαο Ιατρού από το κατάστημα οπτικών Optica Line Πλέγας στην Κάτω Αχαΐα, για την ευαισθησία τους, την γενναιοδωρία τους, την άμεση ανταπόκριση τους … για το ότι είναι άνθρωποι πάνω από όλα. Σας ευχαριστούμε!»
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, όταν όλοι οι άνθρωποι είναι καταβεβλημένοι από τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν, όταν όλα δείχνουν δύσκολα, μαύρα και μίζερα… τότε είναι που μια πράξη ανθρωπιάς κι ευαισθησίας, μπορεί να αναστήσει την ελπίδα για όλους."

Πηγή: https://www.facebook.com/Eidiko.Dimotiko.Sxoleio.Katw.Achaias/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα, χωρίς να προσβάλλετε.